Inleiding

Ben je een meisje tussen 7 en 11 jaar oud en heb je zin om samen met vriendinnen iedere week iets nieuws te doen en te ontdekken? Dan ben je bij de kabouters van Scouting Sint Jozef aan het goede adres. Lees onderaan de pagina het verhaal van Vera, zij vertelt over wat er allemaal zo leuk is aan onze groep!

Bambilië

Wij noemen ons “de kabouters” en spelen in elke week in de Jungle naar het boek van Rudyard Kipling. 

Wanneer?

Kabouters Scouting Sint Jozef Sittard

De opkomsten vinden plaats op zaterdag van 14:00 tot 16:00. De leiding is altijd een half uur van tevoren aanwezig. In de vakantie en met feestdagen kan er eens een opkomst vervallen, maar dit krijg je tijdig van de leiding te horen. In de zomervakantie is er ook even geen scouting, maar dan gaan we wel op zomerkamp!

Wat doen we nog meer?

Naast de opkomsten op de zaterdagen met de kabouters, gaan we ook wel eens op kamp. Dit kan een nachtje op het HK zijn waar we een leuke dingen doen in een bepaald thema. Dan kun je wat langer met je vriendinnetjes spelen en elkaar wat beter leren kennen. Dit is alvast een voorproefje op wat je op het zomerkamp kan gaan beleven.

In de zomervakantie gaan we op zomerkamp, een week vol plezier! Dit kamp vind altijd plaats in de een na laatste week van de zomervakantie. Ook nu is ieder kamp in een ander thema. Afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld in de verzonken stad Atlantis allerlei avonturen beleefd.

Groepsgrootte

We hebben plaats voor 25 kabouters in onze groep. Als dit maximum is bereikt, kom je op een wachtlijst terecht en word je gebeld zodra er plaats is. Kinderen die binnen de vereniging van de ene naar de andere leeftijdsgroep overvliegen hebben voorrang.

Wat doe je aan?

Op scouting dragen wij een uniform wat bestaat uit een groene blouse, een blauwe das en een spijkerbroek. Op dit uniform komen insignes, dat zijn plaatjes zoals het teken van de Jungle en van Scouting Nederland. Als je pas net bij de groep zit en nog niet bent geïnstalleerd, dan mag je wel al een blouse kopen bij de scoutshop, maar dan mogen deze insignes er nog even niet op. Je mag tot die tijd ook het uniform van je vorige speltak aan doen. Ben je helemaal nieuw op scouting? Dan draag je in ieder geval kleren die een beetje vies mogen worden, want we doen op scouting iedere week wel wat anders en we willen in ieder geval lekker onbezorgd kunnen spelen.

Hoe word je lid?

Als er plaats is en het lijkt je leuk om bij onze groep te komen, dan kun je altijd een keertje meedoen. Je moet dan even bellen of een mailtje sturen via deze website naar de kabouterstaf. Er is eerst een proefperiode van 4 weken, zodat je een goed beeld krijgt van wat we bij de kabouters doen. Na deze periode wordt er met samen met jou, je ouders en de leiding besproken hoe je het hebt gevonden. Als iedereen het er mee eens is, dan schrijven we je in als lid bij onze scoutinggroep en vanaf dan betalen je ouders contributie. Eens per jaar worden alle nieuwe kabouters even in het zonnetje gezet bij de installatie. Dan geef je aan dat je echt bij de groep wilt horen, mag je je volledige uniform aan en dan ben je een échte kabouter!

Agenda

Familie Esther Zelihsen
za okt 19 @19:00- 13:00
Familie Esther Zelihsen
zo okt 20 @19:00- 13:00
Halloween Griezeltocht
za okt 26 @20:00- 23:00

HK Huren?

Neem contact op met onze verhuurder en controleer de beschikbaarheid.

Kijk op de verhuurpagina.

Wij zoeken stafleden

wij zoeken stafleden animatie 400 67

Wij zijn dringend op zoek naar nieuwe stafleden.

Klik hier voor meer info.