Welkom bij de Verkenners!

De Verkenners zijn de jongens van 11-15 jaar oud, en we komen elke week bij elkaar op zaterdag van 9:30 tot 12:00 uur.

Elke zaterdagochtend doen we wat anders; er is altijd een uitdagende programma te beleven. De programma's zijn iedere week anders, maar vooral erg leerzaam. Zo leer je op eigen gemaakt vuur koken, je eigen voorzieningen pionieren, kaartlezen, kompasschieten, tenten opbouwen en nog veel meer!

Naast deze echte scoutingprogramma's doen we ook mee aan te gekke spellen, zetten we de boel op zijn kop of springen we met een vlot in de beek. Eigenlijk zijn er zo veel avonturen te beleven, te veel om op te noemen! De staf heeft altijd weer iets nieuws voor jullie in petto.

Nieuwsgierig maar nog geen lid? Kom eens kijken! Meer info onderaan.

 

Speciale activiteiten

Door het jaar heen hebben we ook een aantal jaarlijks terugkerende speciale activiteiten. 

Verder hebben we een aantal bivakken en overnachtingen, waaronder een winterbivak en een gamenight, waarbij we van 20:00 tot 11:00 aan één stuk door gamen. 

 

Intercamp

Afhankelijk van waar het dat jaar is, gaan we ook op Intercamp, waar Scouts van over de hele wereld bij elkaar komen ergens in Europa. 2017 waren we in Warendorf (Duitsland), 2018 in Sint-Truiden (België), 2019 in De Steeg (Nederland) en voor 2020 staat Groot Brittanië op de planning, al moeten we daar nog wat voor sparen.

  

 

Zomerkamp

Een scoutingjaar is niet compleet zonder zomerkamp.

In de zomervakantie zijn we een week lang met z'n allen op pad en slapen in tenten, koken in zelf-gepionierde keukententen, gaan 3 dagen op hike (wandeltocht) en overnachten dan in de open lucht. 

Tijdens kamp kunnen jullie alle scoutingtechnieken toepassen die jullie door het jaar heen hebben geleerd. Ook wordt zelfstandigheid verwacht en aangemoedigd. Zo lopen jullie de hike zonder begeleiding, bepakt met je eigen slaapspullen én gaan jullie zelf koken.

 

De staf

 Het stafteam bestaat momenteel uit Dennis, aangevuld met verschillende hulpstafleden.

Er is nood aan extra leiding bij de verkenners; voor de wekelijkse programma's en vooral voor op de kampen is het lastig voldoende leiding te hebben.

Onze verkennergroep bestaat dit jaar uit 10 hele enthousiaste jongens.

Heb je interesse om ons hierbij te helpen, wekelijks, maandelijks of wanneer jij kunt en wilt, laat dan gerust van je horen.

 

Doe je mee?

Vind je het leuk om een keer te komen kijken, als nieuwe Verkenner of als potentieel Verkennerstaf, loop dan gewoon een keer binnen op zaterdag. Of neem van te voren even contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Leuk dat je mee komt doen. We hopen je snel te zien!

 

 

Agenda

Sc. Heer Roelie Dreyer
wo juli 15 @08:00- 17:00
Verkenner Zomerkamp
wo juli 15 @10:00- 14:00
Scout Kapl. Berix
wo juli 15 @13:00- 13:00
Verkenner Zomerkamp
do juli 16 @10:00- 14:00
Scout Kapl. Berix
do juli 16 @13:00- 13:00
Verkenner Zomerkamp
vr juli 17 @10:00- 14:00

HK Huren?

Neem contact op met onze verhuurder en controleer de beschikbaarheid.

Kijk op de verhuurpagina.

Wij zoeken stafleden

wij zoeken stafleden animatie 400 67

Wij zijn dringend op zoek naar nieuwe stafleden.

Klik hier voor meer info.