Inleiding

Welpen zijn meisjes en jongens in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. We maken zoveel mogelijk plezier met elkaar en leren ook nog een hele hoop over buiten spelen, knutselen, sporten, koken, tochten, knopen, kamp en nog veel meer. Je zou het zelf moeten meemaken!

Proefperiode

Als er plaats is kun je 2 tot 3 keer vrijblijvend bij ons komen kijken. Na deze periode wordt er met samen met jou, je ouders en de leiding besproken hoe je het hebt gevonden. Als iedereen het ermee eens is volgt dan het lidmaatschap en de contributie. Na ongeveer een half jaar vindt de installatie plaats.

Na de installatie (een officieel moment waarbij je aangeeft dat je je echt wil inzetten voor de groep en nog heel lang leuke dingen wil blijven doen) dragen we een uniform dat bestaat uit een groene blouse, blauwe das (dat is bij onze groep zo, bij andere groepen dragen ze andere kleuren) en een blauwe spijkerbroek. Tot die tijd draag je het uniform van je vorige speltak of kleren die best vies mogen worden.

Groepsgrootte

Wij laten onze horde groeien tot ongeveer 25 kinderen. Als er daarna nog kinderen aangemeld worden plaatsen we ze op de wachtlijst. 1x per per jaar (in September) "vliegen" de oudste leden van de speltak over naar de volgende speltak. Zo noemen we dat als je naar de volgende leeftijdsgroep gaat. Zodra er een plek vrij komt, melden we dit aan degene die bovenaan de wachtlijst staat. Doorstroming binnen de groep (in dit geval van Bevers naar Welpen) heeft altijf voorrang boven de wachtlijst. Het kan dus best even duren.

Wat doen we nog meer

Gedurende het jaar zijn er een aantal bijzondere activiteiten. Informatie hierover komt op deze website, zodat je altijd tijdig weet wat er allemaal te doen is. Voorbeelden van bijzondere activiteiten zijn: zomerkamp, winterbivak, lentebivak, kerstviering, nieuwjaarsduik, Jantje Beton, Schoonmaakactie, ouder/kind weekend, vader-zoon-/moeder-dochter opkomsten, vuur maken, hutten bouwen, insigne werk, JOTA/JOTI. Eigenlijk dus teveel om op te noemen.

Kampen

Zo als je gezien hebt bij "wat doen we nog meer" zijn er een aantal kampen gedurende het jaar (ze zijn niet allemaal ieder jaar). Kampen houden we omdat het ontzettend leuk en gezellig is, maar ook zodat de jonge welpen kunnen wennen aan het samen op kamp zijn, zodat ze zin krijgen in het zomerkamp.

De een na laatste week van de zomervakantie is er dan het zomerkamp. Dit is het absolute toppertje van het jaar en als het even kan moet je deze week echt vrijhouden. Dit kamp staat altijd in een thema en staat bol van de spannende en gave activiteiten. De afgelopen jaren hebben we al heel wat avonturen beleefd.

Wil je komen kijken

Ben je tussen 7 en 11 jaar en wil je een keer komen kijken bij ons, stuur dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. via deze site.

Groetjes,
De Welpenstaf

Agenda

Sc. Heer Roelie Dreyer
wo juli 15 @08:00- 17:00
Verkenner Zomerkamp
wo juli 15 @10:00- 14:00
Scout Kapl. Berix
wo juli 15 @13:00- 13:00
Verkenner Zomerkamp
do juli 16 @10:00- 14:00
Scout Kapl. Berix
do juli 16 @13:00- 13:00
Verkenner Zomerkamp
vr juli 17 @10:00- 14:00

HK Huren?

Neem contact op met onze verhuurder en controleer de beschikbaarheid.

Kijk op de verhuurpagina.

Wij zoeken stafleden

wij zoeken stafleden animatie 400 67

Wij zijn dringend op zoek naar nieuwe stafleden.

Klik hier voor meer info.