Explorers (15-18 jaar)

Hallo, wij zijn de Explorers!

De speltak van 15-18 jaar oud waar de jongens en meiden binnen scouting samen draaien. Elke vrijdag hebben we vanaf 20.00 uur een programma (van ongeveer 2 uur) dat we helemaal zelf mogen invullen.

Maar… we moeten het ook zelf organiseren! Anders dan bij eerdere speltakken wordt nu niet meer alles voor ons geregeld, als we een leuke avond willen dan moeten we daar zelf voor zorgen… Dat is soms nog wat lastig, zelf een programma verzinnen en plannen, maar we hebben het in ieder geval altijd naar onze zin.

Gelukkig hebben we ook fantastische stafleden die ons in de goede richting sturen en handige tips geven, een vrijdagavond is nooit saai! Over het algemeen doen we programma’s trouwens ‘scoutingstyle’, dat wil zeggen zelf geregeld en goedkoop! Zo kun je in plaats van een bezoek aan Thermea 2000 best je eigen sauna bouwen, of je eigen heerlijk 3-gangen-menu maken als je lekker ‘uit eten’ wilt. Een avondje casino? Niets leuker dan aan je eigen pokertafel in je eigen ruimte. En soms, als de kas het toelaat, maken we leuke uitstapjes zoals een bezoekje aan Snowworld, tja een eigen skischans bouwen is nog net wat te hoog gegrepen.

Om al die leuke dingen te doen hebben we natuurlijk af en toe een financiële actie op de planning staan, en op zo’n moment zetten wij ons dan ook allemaal 100% in om zoveel mogelijk geld binnen te brengen. Van dat geld gaan we ook op zomerkamp, naar  Zwitserland, Frankrijk, Engeland, enz. en dan leven we ons helemaal uit met zon (of helaas ook vaak regen), gezelligheid, avontuur en heel veel lol.

Als jij ook zin hebt om elke vrijdagavond aan ons verrassend, gezellig en actief programma deel te nemen, meld je dan snel aan! Via deze mail kun je onze groep mailen, dan nemen wij contact met je op!

Explorerstaf van 2023-2024
(vlnr Hessel, Lea, Nicky, Roger en Ger)
Explorerstaf van 2023-2024
(v.l.n.r. Hessel, Lea, Nicky, Roger en Ger)