Welpen jongens (7-11 jaar)

Wat zijn Welpen?

Welpen zijn jongens in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Zij leven samen in een horde. Je ziet al een paar vreemde woorden: welpen, horde. Dat komt doordat de Welpen in een thema spelen dat is afgeleid van het Junglebook van Rudyard Kipling. Welpen zijn jonge wolven die in nesten leven. De nesten dragen de kleur (een driehoekje op de blouse) van de vacht die een wolf kan hebben. De kleuren zijn zwart, wit, bruin, rood en grijs. Per nest zijn er ongeveer 6 jongens. Welpenleiders dragen de namen van de dieren uit het boek, zoals Chil, Mang, Akela, Bagheera, Boeloe, Sahi, Kaa, Hathi etc.

Bij onze groep spelen de we iedere zaterdag in de Jungle. We maken zoveel mogelijk plezier met elkaar en leren ook nog een hele hoop over buiten spelen, knutselen, sporten, koken, tochten, knopen, kamp en nog veel meer. Je zou het zelf moeten meemaken!

Proefperiode

Als er plaats is kun je 3 keer vrijblijvend bij ons komen kijken. Na deze periode wordt er met samen met jou, je ouders en de leiding besproken hoe je het hebt gevonden. Als iedereen het ermee eens is volgt dan het lidmaatschap en de contributie. Na ongeveer een half jaar vindt de installatie plaats.

Na de installatie (een officieel moment waarbij je aangeeft dat je je echt wil inzetten voor de groep en nog heel lang leuke dingen wil blijven doen) dragen we een uniform dat bestaat uit een groene blouse, blauwe das (dat is bij onze groep zo, bij andere groepen dragen ze andere kleuren) en een blauwe spijkerbroek. Tot die tijd draag je het uniform van je vorige speltak of kleren die best vies mogen worden.

Groepsgrootte

Wij laten onze horde groeien tot een aantal dat past bij onze staf. Als er daarna nog kinderen aangemeld worden plaatsen we ze op de wachtlijst. 1x per per jaar (in September) “vliegen” de oudste leden van de speltak over naar de volgende speltak. Zo noemen we dat als je naar de volgende leeftijdsgroep gaat. Zodra er een plek vrij komt, melden we dit aan degene die bovenaan de wachtlijst staat. Doorstroming binnen de groep (in dit geval van Bevers naar Welpen) heeft altijd voorrang boven de wachtlijst. Het kan dus best even duren.

Wat doen we nog meer

Gedurende het jaar zijn er een aantal bijzondere activiteiten. Voorbeelden van bijzondere activiteiten zijn: zomerkamp, winterbivak, kerstviering, groepsweekend, Jantje Beton, Schoonmaakactie etc etc. Eigenlijk dus teveel om op te noemen.

Kampen

Zo als je gezien hebt bij “wat doen we nog meer” zijn er een aantal kampen gedurende het jaar (ze zijn niet allemaal ieder jaar). Kampen houden we omdat het ontzettend leuk en gezellig is, maar ook zodat de jonge welpen kunnen wennen aan het samen op kamp zijn, zodat ze zin krijgen in het zomerkamp.

In de zomervakantie is er dan het zomerkamp. Dit is het absolute toppertje van het jaar! Dit kamp staat altijd in een thema en staat bol van de spannende en gave activiteiten. De afgelopen jaren hebben we al heel wat avonturen beleefd.

Wil je komen kijken

Ben je tussen 7 en 11 jaar en wil je een keer komen kijken bij de Welpen in Sittard (dat ligt in Limburg, Zuid Nederland), stuur dan een mailtje.

Goeie jacht,
De Welpenstaf