Scouts (11-15 jaar)

De Scouts zijn meiden en jongens van 11-15 jaar oud. We komen elke zaterdag twee uur bij elkaar van 10:00 tot 12:00 en elke week hebben we een ander uitdagend en actief programma. Omdat we in principe alles kunnen doen wat we willen (Nou ja, een hoop leuke dingen in ieder geval!) is het programma bij Scouting elke week anders, of dat nu creatief, actief, muzikaal, educatief of ontspannend is! Soms krijgen de Scouts zelfs de kans om zélf een programma te verzinnen… Maar normaal gesproken regelt de staf een activiteit.

Naast de wekelijkse opkomst regelen zij ook enkele keren per jaar een kamp: een paar keer een weekend en in de zomer een hele week. Om het zomerkamp nóg leuker te maken heeft dit kamp altijd een thema, wat ervoor zorgt dat ook op kamp elke dag een nieuw avontuur is! Op kamp zul je ook je kennis van technieken tonen (Gelukkig heb je dat allemaal eerder tijdens de zaterdagse opkomsten geleerd) en kamperen jullie de hele week met je eigen ploeg (groepje) in een tent. Zo staan de Scouts niet alleen voor avontuur en gezelligheid, maar ook voor groepsgevoel en zelfstandigheid!

Het stafteam bestaat uit diverse mensen welke al jarenlang lid van Sint Jozef en voor ons allemaal is het een uitdaging om de wekelijkse opkomsten en kampen spannend en vernieuwend te houden!

Ben je benieuwd geworden naar onze groep? Neem dan contact op met het stafteam via ons mailadres. Je bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen op zaterdag, tot dan!

Groetjes de Scoutsstaf!