Scouting Sint Jozef Sittard in 1932 opgericht. We bestaan dus al een tijdje!

Wie zijn wij?

Wij zijn een actieve groep mensen die door het Scoutingvirus zijn besmet. Ooit als jonkie begonnen of als vriend(in) mee gesleurd. Nu als staf, stamlid of in een andere vrijwilligersfunctie niet meer weg te krijgen. Een groep waarin heel veel creativiteit zit, waarin jong en oud samenwerken. Of je nu 18 bent en net staflid of dat je 50 bent en al jaren meedraait. De automonteur die samen met de aankomende dokter een kabelbaan sjort. Samen zijn we een levende kerststal tijdens de kerstviering. Samen zijn we piraat op een groepsweekend. Samen zijn we het volk in het kasteel van de koning van St. Joris en de draak. Samen gaan we als “Bokkeriërs” het zomerkamp in. Samen gaan we de verbouwing aan van ons HK. Iedereen accepteert elkaar wat een sfeer oproept van “samen zijn wij sterk”.

Wat willen wij?

Datgene wat ons zo aantrekt in het Scoutingspel willen we graag doorgeven aan onze jeugdleden met de hoop, dat zij er net zo veel plezier aan beleven. Het Scoutingspel is wat ons bindt en aantrekt. Waarom? Omdat Scouting anders is dan elke andere vereniging. Bij de voetbalclub kun je voetballen, bij de hobbyclub kun je knutselen, bij de toneelclub kun je een rol spelen en in het middelpunt leren staan. In het jeugdhuis kun je tafeltennissen en een pilsje drinken, maar bij Scouting kan dat allemaal en nog veel meer.

Bij Scouting leer je je echte vrienden kennen

Je maakt samen de goede en slechte dingen van elkaar mee.

Kinderen die al jong bij St. Jozef terecht komen zijn heel vaak kinderen die blijven komen. Bij ons kunnen ze onder begeleiding “ruige”, “coole” dingen doen. Waar mag je nog een kampvuur maken? Waar kun je hutten bouwen? Waar kun je leren hoe een raket werkt die gemaakt is van een petfles? Waar mag je nog eens lekker “vies” worden? Juist ja, bij ons!

Wat denken we onze (jeugd)leden te kunnen bieden?

Leuke opkomsten 1 x per week met een zeer afwisselend programma. Af en toe een extra activiteit met de andere speltakken samen. Minimaal 1x per jaar een bivak met 1 of 2 overnachtingen en 1 x per jaar een zomerkamp. Meer informatie vinden jullie natuurlijk op de pagina’s van de eigen speltakken.

Wat denken we dat onze (jeugd)leden automatisch meekrijgen?

Leren om in een groep te functioneren. Leren samenwerken en verantwoordelijkheid dragen voor de leden van je groep. Leren voor je eigen daden verantwoording te dragen. Leren eigen keuzes te maken. Leren je grenzen te verkennen of te verleggen op een gezonde manier. Leren organiseren, leiding geven. Vrienden maken voor het leven.

Heeft dit je nieuwsgierigheid gewekt?

Kijk dan wat verder rond op onze site of neem contact op en kom een keer kijken.