Roverscouts (18-21 jaar)

Wie zijn we?

Wij zijn de oudste reguliere speltak van Scouting Sint Jozef in Sittard.

De meesten van ons zijn al lid van Scouting Sint Jozef sinds de Bevers (vanaf 5 jaar) en hebben het hele traject van speltakken afgelegd, maar er zijn ook enkelingen die later zijn ingestroomd. Wij zijn jongeren van 18 tot en met 21 jaar oud, die iedere vrijdagavond samen leuke dingen doen. Het programma aanbod verschilt van echte scouting dingen (denk aan sjorren, avondspelen, kampvuur e.d.) tot wat je maat wil. Wij zijn een zelfbesturende stam, wat inhoudt dat we alles wat we doen zelf bedenken en uitvoeren. Uiteraard zorgen we ook zelf ervoor, dat er geld in het laatje komt om al deze leuke programma’s te kunnen doen.

Wat doen we?

Zoals gezegd draaien wij op de vrijdagavond van 20:30 tot 23:30. Daarna blijven we meestal nog gezellig plakken. Wij maken een zogenaamd “3 maanden programma” waarin we vastleggen wie welke programma’s regelt voor welke datum. Zo zijn er dus iedere vrijdag een aantal mensen verantwoordelijk voor het programma. Even een greep uit de verzameling: we zijn de afgelopen tijd gaan klimmen; we hebben een pokertournooi gehouden; we hebben een autorally gedaan; we houden ieder jaar een darttoernooi; we hebben een filmavond gehouden en ga zo maar door.

Ook zijn er zo de vaste dingen die ieder jaar terugkomen. Zo is er in het begin van het jaar (januari/ februari) een winterbivak en gaan we ieder jaar in de grote vakantie op zomerkamp.

Het Winterbivak is een weekendje weg, meestal niet te ver weg (Benelux of Duitsland). Het zomerkamp is een ander verhaal, dat duurt meestal 10 dagen en hiervoor reizen we meestal wel wat verder. We zijn de afgelopen jaren op zomerkamp geweest in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Wales.

Maar hoe dan?

Waar plezier gemaakt wordt, wordt ook vaak geld uitgegeven. En wie geld wil uitgeven, moet ook zogen dat er geld binnen komt. Wij staan altijd open voor een financiële actie. We hebben zo ook onze vaste acties door het jaar heen. Wij beheren bijvoorbeeld ons eigen Casino dat we (met en zonder personeel) verhuren voor feestjes en we bouwen enkele keren per jaar het grote podium van onze gemeente op. Los daarvan worden we vaker gevraagd als bar- en garderobemedewerkers op carnavalsfestiviteiten en dergelijke.

Meer?

Mocht je nu geïnteresseerd zijn of vragen hebben over ons neem dan gerust contact met ons op.