Welpen meisjes (7-11 jaar)

Inleiding

Ben je een meisje tussen 7 en 11 jaar oud en heb je zin om samen met vriendinnen iedere week iets nieuws te doen en te ontdekken? Dan ben je bij de Welpen meisjes van Scouting Sint Jozef aan het goede adres.

Wanneer?

De opkomsten vinden plaats op zaterdag van 12:30 tot 14:30. De leiding is altijd een half uur van tevoren aanwezig. In de vakantie en met feestdagen kan er eens een opkomst vervallen, maar dit krijg je tijdig van de leiding te horen. In de zomervakantie is er ook even geen scouting, maar dan gaan we wel op zomerkamp!

Wat doen we zoal?

Naast de opkomsten op de zaterdagen gaan we ook wel eens op bivak. Dit kan één of twee nachtjes op ons eigen HK zijn waar we leuke dingen doen in een bepaald thema. Dan kun je wat langer met je vriendinnetjes spelen en elkaar wat beter leren kennen. Dit is alvast een voorproefje op wat je op het zomerkamp kan gaan beleven. Daarnaast gaan we elk jaar naar de KidsParty, proberen we ook soms de ouders te betrekken bij leuke activiteiten, gaan we soms eens ergens anders, laat je verrassen!

In de zomervakantie gaan we op zomerkamp, een week vol plezier! Dit kamp proberen we altijd plaats te laten vinden in de een na laatste week van de zomervakantie. Ook nu is ieder kamp in een ander thema. Zo hebben we bijvoorbeeld al de volgende thema’s gehad, verzonken stad Atlantis, back to basics, Mexico etc..

Groepsgrootte

We hebben plaats voor ongeveer 20 Welpen in onze groep. Als dit maximum is bereikt, kom je op een wachtlijst terecht en word je gebeld zodra er plaats is. Kinderen die binnen de vereniging van de ene naar de andere leeftijdsgroep overvliegen hebben voorrang.

Wat doe je aan?

Op scouting dragen wij een uniform wat bestaat uit een groene blouse, een blauwe das en een spijkerbroek. Op dit uniform komen insignes, dat zijn plaatjes zoals het teken van de Welpen en van Scouting Nederland. Als je pas net bij de groep zit en nog niet bent geïnstalleerd, dan mag je wel al een blouse kopen bij de scoutshop, maar dan mogen deze insignes er nog even niet op. Je mag tot die tijd ook het uniform van je vorige speltak aan doen. Ben je helemaal nieuw op scouting? Dan draag je in ieder geval kleren die een beetje vies mogen worden, want we doen op scouting iedere week wel wat anders en we willen in ieder geval lekker onbezorgd kunnen spelen.

Hoe word je lid?

Als er plaats is en het lijkt je leuk om bij onze groep te komen, dan kun je altijd een keertje meedoen. Je moet dan even bellen of een mailtje sturen via deze website naar de Welpenstaf. Als er plaats is kun je 3 keer vrijblijvend bij ons komen kijken. Na deze periode wordt er samen met jou, je ouders en de leiding besproken hoe je het hebt gevonden. Als iedereen het er mee eens is, dan schrijven we je in als lid bij onze scoutinggroep en vanaf dan betalen je ouders contributie. Eens per jaar worden alle nieuwe kabouters even in het zonnetje gezet bij de installatie. Dan geef je aan dat je echt bij de groep wilt horen, mag je je volledige uniform aan en dan ben je een échte kabouter!

Kom snel eens bij ons kijken!

Op de foto: staand van links naar rechts Jasper, Bram, Evelien en Vera. Zittend van links naar rechts Danielle en Roger.

Groetjes van de Welpenstaf!